kbs Agensi di bawah Kementerian Belia dan Sukan Malaysia 
A A  Arial | PT Sans | Century
 Bahasa lain   carian
faq hubungi hubungi hubungi

Bila Belia Berbicara: "Siapa & Di Manakah Anda 20 Tahun Akan Datang?"

20170311

Serendah, 11 Mac 2017:  Institut Penyelidikan Pembangunan Belia Malaysia (IYRES) bersama Yayasan Basmi Kemiskinan telah menganjurkan Siri 1/2017 program Bila Belia Berbicara (3B): "Siapa dan Di Manakah Anda 20 Tahun Akan Datang?" bertempat di Asrama Kasih Yayasan Basmi Kemiskinan (YBK), Serendah.  Program ini disertai seramai 139  orang belia luar dan pinggir bandar seperti Kuala Selangor, Felda Soeharto dan Rawang. Turut sama hadir daripada agensi kerajaan dan swasta. Program  ini adalah platform kepada belia untuk menyuarakan harapan dan aspirasi mereka untuk masa depan Malaysia yang lebih maju dan progresif. Objektif program juga untuk mendapatkan input berkaitan Transformasi Nasional 2050 (TN50) Sesi Forum telah dikendalikan oleh Saudara Hezry Hashim dengan seramai 3 orang panel iaitu  Dr. Kamril Juraidi (UiTM), Pn. Zuarini Jumai (Sekretariat TN50) dan En. Audi Faliq Ibrahim (YBK). Program 3B Siri 1/2017 ini telah berjaya menghasilkan 18 aspirasi yang diangkat sebagai resolusi program. Resolusi ini telah diserahkan oleh wakil belia, Muhammad Hafizuddin, pelajar Akademi Kemahiran YBK, Kuala Selangor kepada Ketua Pegawai Eksekutif IYRES, Dr. Zainah Shariff dan Pengerusi YBK, Datuk Zainal Abidin Haji Sakom.

 

 

Serendah, 11 Mac 2017:  Institut Penyelidikan Pembangunan Belia Malaysia (IYRES) bersama Yayasan Basmi Kemiskinan telah menganjurkan Siri 1/2017 program Bila Belia Berbicara (3B): "Siapa dan Di Manakah Anda 20 Tahun Akan Datang?" bertempat di Asrama Kasih Yayasan Basmi Kemiskinan (YBK), Serendah.

 

Program ini disertai seramai 139  orang belia luar dan pinggir bandar seperti Kuala Selangor, Felda Soeharto dan Rawang. Turut sama hadir daripada agensi kerajaan dan swasta. Program  ini adalah platform kepada belia untuk menyuarakan harapan dan aspirasi mereka untuk masa depan Malaysia yang lebih maju dan progresif. Objektif program juga untuk mendapatkan input berkaitan Transformasi Nasional 2050 (TN50) Sesi Forum telah dikendalikan oleh Saudara Hezry Hashim dengan seramai 3 orang panel iaitu  Dr. Kamril Juraidi (UiTM), Pn. Zuarini Jumai (Sekretariat TN50) dan En. Audi Faliq Ibrahim (YBK).

 

Program 3B Siri 1/2017 ini telah berjaya menghasilkan 18 aspirasi yang diangkat sebagai resolusi program. Resolusi ini telah diserahkan oleh wakil belia, Muhammad Hafizuddin, pelajar Akademi Kemahiran YBK, Kuala Selangor kepada Ketua Pegawai Eksekutif IYRES, Dr. Zainah Shariff dan Pengerusi YBK, Datuk Zainal Abidin Haji Sakom.

RAKAN STRATEGIK IYRES

iyres.svg

INSTITUT PENYELIDIKAN PEMBANGUNAN BELIA MALAYSIA

Aras 10, Menara KBS, No. 27 Persiaran Perdana, Presint 4,
Pusat Pentadbiran Kerajaan Persekutuan,
62570 Putrajaya.

Tel : +603-8871 3417 
Faks : +603-8871 3342 
Emel : info[at]iyres.gov.my

Image
Image
Image
Image

© 2023 Institut Penyelidikan Pembangunan Belia Malaysia (IYRES)
Hak cipta terpelihara. Paparan terbaik pada versi terkini Chrome, Firefox, Edge, Safari.