kbs Agensi di bawah Kementerian Belia dan Sukan Malaysia 
A A  Arial | PT Sans | Century
 Bahasa lain   carian
faq hubungi hubungi hubungi

Sultan Perak Perkenan Belia Baca Khutbah Jumaat Esok

BELIA BACA KHUTBAH

 

IPOH, 16 Mei (Bernama) - Sultan Perak Sultan Nazrin Shah memperkenankan golongan belia diberikan penghormatan membaca khutbah Jumaat di masjid semua daerah di Perak esok bersempena sambutan Hari Belia Negara yang disambut pada Rabu (15Mei).

Yang Dipertua Majlis Agama Islam dan Adat Melayu Perak (MAIPk) Tan Sri Mohd Annuar Zaini berkata ia bagi menghargai sertamengiktiraf peranan penting belia kepada negara.

"Baginda telah menitahkan supaya khutbah Jumaat di negeri Perak pada 17 Mei bertemakan 'Belia: Tenaga Penggerak PembawaPembaharuan',” katanya dalam kenyataan di sini hari ini.

Beliau berkata Jabatan Belia dan Sukan Negeri (JBSN) Perak telah mengemukakan 70 nama pemimpin belia kepada JabatanAgama Islam Perak (JAIPk) untuk mendapat sembah perkenan Sultan Nazrin bagi membaca khutbah itu.

Menurutnya pemimpin belia tersebut antaranya Muhammad Syukri Alimar Shidi daripada Kelab Belia Abrar Sungai Rokam yangakan membaca khutbah Jumaat di Masjid Jamek Idris Iskandar Shah I, Kampung Sungai Rokam yang boleh memuatkan 2,000jemaah.

Selain itu Mohd Shahril Umat dari Kelab Belia Saerah Pengkalan Hulu yang akan membaca khutbah di Masjid Jamek PengkalanHulu dan Noor Ayman Ahamad dari GB4B Bagan Serai yang akan membaca khutbah di Masjid Daerah Kerian, Parit Buntar.

 

Sumber : Bernama
Pautan  : Bernama

 

RAKAN STRATEGIK IYRES

iyres.svg

INSTITUT PENYELIDIKAN PEMBANGUNAN BELIA MALAYSIA

Aras 10, Menara KBS, No. 27 Persiaran Perdana, Presint 4,
Pusat Pentadbiran Kerajaan Persekutuan,
62570 Putrajaya.

Tel : +603-8871 3417 
Faks : +603-8871 3342 
Emel : info[at]iyres.gov.my

Image
Image
Image
Image

© 2023 Institut Penyelidikan Pembangunan Belia Malaysia (IYRES)
Hak cipta terpelihara. Paparan terbaik pada versi terkini Chrome, Firefox, Edge, Safari.